DE 37ste ROTTERDAMSE ZESDAAGSE

https://www.wooningzesdaagse.nl/  

6e en finale avond

Niki Terpstra en Thomas Boudat hebben de 37ste Wooning Zesdaagse op hun naam gezet. Het duo begon als vierde aan de slotdag, maar draaide de rollen volledig om. Het is Terpstra’s vierde eindzege in Rotterdam, nadat hij ook van 2013 tot 2015 de beste was. Boudat won voor het eerst in de Maasstad.

De winnaars Niki Terpstra (rechts) en Thomas Boudat op foto's Ahoy Stephan Tellier

Met vier koppels binnen één ronde beloofde de ontknoping van de Rotterdamse Six bloedstollend spannend te worden. Lasse Norman Hansen en Marc Hester stonden sinds de tweede dag aan de leiding van het klassement, maar met de koppels Yoeri Havik-Wim Stroetinga, Jan-Willem van Schip-Stijn Steels en Niki Terpstra-Thomas Boudat dicht in de buurt, was de strijd om de eindzege allesbehalve beslist. 

Daar dachten Terpstra en Boudat net zo over. In de eerste puntenkoers pakten zij al meteen een winstronde en passeerden ze de 200-puntengrens. Het bleek het kantelpunt van deze 37ste editie van de Wooning Zesdaagse, want ze stootten daarmee Hansen en Hester van hun troon. Met de lange jacht nog als slotakkoord van de avond kon het Nederlands-Franse koppel zich echter geen moment van onoplettendheid permitteren. 

Intussen stal Maikel Zijlaard in zijn thuisstad de show door de afvalkoers te winnen. Tot groot enthousiasme van het publiek in Rotterdam Ahoy, dat tot de nok toe vol zat. Hij zette de kers op de taart door samen met Nick Stöpler ook de eindzege te pakken in de Houcon Derny Cup. Nadat de supersprint een prooi werd voor het jeugdige duo Jules Hesters en Bryan Boussaer, kon het startschot klinken voor de afsluitende Wooning koppelkoers. 

De top-3 bestond op dat moment uit Terpstra-Boudat, Hansen-Hester en Havik-Stroetinga. Van Schip en Steels, op dat moment vierde, toonden zich erg bedrijvig in de beginfase en aasden op een podiumplek. Telkens zagen ze echter hun aanval gepareerd worden. Het duo, dat tot de smaakmakers van deze zesdaagse behoorde, zakte uiteindelijk zelfs een plekje nadat Pszczolarski en Ghys rondgingen. 

Terpstra en Boudat controleerden de koers tot op de millimeter en neutraliseerden de pogingen, die met name Havik en Stroetinga ondernamen. Met een ultieme aanval opende het Vlasman-duo in de slotfase de jacht op een allesbeslissende winstronde, maar Terpstra sprong met een katachtige reactie op hun wiel en legde de uitslag zo in een definitieve plooi. 

Baanrecord
Eerder op de avond had Harrie Lavreysen het publiek vast opgewarmd voor de apotheose door op spectaculaire wijze het baanrecord van Matthijs Büchli (10,039) uit de boeken te rijden. Lavreysen benaderde Büchli's record maandag al tot op een tiende en voelde toen al dat er nog meer in zat. Hij kreeg toestemming om het record nog eens aan te vallen en stelde niet teleur. Integendeel, met 09,906 dook hij als eerste renner onder de tien seconden.

Eindklassement Zesdaagse Rotterdam 2019
1. Terpstra-Boudat - 225 punten
2. Hansen-Hester - 279 punten en 1 ronde
3. Havik-Stroetinga - 246 punten en 1 ronde
4. Pszczolarski-Ghys - 168 punten en 1 ronde
5. Van Schip-Steels - 286 punten en 2 ronden
6. Torres-Mora - 248 punten en 2 ronden
7. Beukeboom-Van Zijl - 164 punten en 2 ronden
8. Ligthart-De Pauw - 129 punten en 7 ronden
9. Hesters-Boussaer - 103 punten en 9 ronden
10. Sinkeldam-Pieters - 101 punten en 10 ronden
11. Zijlaard-Stöpler - 81 punten en 11 ronden

Niet iedereen was het eens met de afloop

Wim Stroetinga: “Terpstra en Boudat waren absoluut niet de besten”

5E AVOND

Voorlaatste avond overschaduwd door zware val Kenny De Ketele

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190108_04086731 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190107_04084746 

Het duo De Ketele - Ghys door val uiteen gereten foto Ahoy

Kenny De Ketele is voor onderzoek naar het ziekenhuis in België en zal niet meer starten in de Wooning Zesdaagse.

De Belgische koppelgenoot van Robbe Ghys kwam eerder vandaag ten val.  

Klassement
1. Lasse Norman Hansen-Marc Hester - 253 punten
2. Yoeri Havik-Wim Stroetinga - 204 punten
3. Jan-Willem van Schip-Stijn Steels - 260 punten en 1 ronde
4. Niki Terpstra-Thomas Boudat - 193 punten en 1 ronde

Aan het einde van de vijfde dag is het ongemeen spannend in de algemeen klassement van de Wooning Zesdaagse 2019. De Denen Lasse Norman Hansen en Marc Hester behielden opnieuw hun leidende positie, maar kunnen het op de finaleavond aan de stok krijg met maar liefst nog drie andere teams, die alle nog een gooi naar de overwinning kunnen doen. 

 

Het Nederlandse duo Havik - Stroetinga zit in dezelfde ronde als de Denen en op 1 ronde achterstand zijn Jan-Willem van Schip met Stijn Steels en Niki Terpstra met Thomas Boudat zeker nog niet geklopt. Terpstra en Boudat staan bovendien tweede in het nevenklassement van de derny's, waar winst een bonusronde oplevert, net als bij het doorbreken van de honderd punten grenzen.  

4e avond

Denen nog steeds leiders, Stroetinga-Havik rukken op

Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn de grote winnaars van de Wooning koppelkoers over dertig minuten!

Het Nederlandse duo in de kanariegele shirts van Vlasman, gingen tweemaal rond in de wedstrijd - meer dan welk ander koppel ook.

Daarachter eindigden vier koppels op één ronde, Ligthart-De Pauw, Van Schip-Steels, Hansen-Hester en Beukeboom-Van Zijl.

De voornaamste verliezers waren Albert Torres en Sebastian Mora, die twee ronden moesten toestaan. 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190106_04082915 

https://brochure.ahoy.nl/zesdaagse/zesdaagse-dagkrant-2019-5/ 

3e avond

Schip- Steels maken indruk

Voor Jan Willem van Schip en Stijn Steels was de derde dag van de Wooning Zesdaagse 2019 niet voorbij na hun winst in de Wooning koppelkoers XL;

in de puntenkoers voor teams - het was toen al na middernacht - sprokkelden ze de meeste punten bijeen, met name door hun inzet in de eerste helft van de koers.

https://brochure.ahoy.nl/zesdaagse/zesdaagse-dagkrant-2019-4/ 

2e avond

Denen nemen leiding over

Lasse Norman Hansen en Marc Hester hebben hun degelijke start van de Wooning Zesdaagse een sterk vervolg gegeven.

De Denen hadden een prima uitgangspositie aan het begin van de tweede dag en stonden derde op een ronde van Niki Terpstra en Thomas Boudat.

In de koppelkoers met sprints maakten ze al vroeg die achterstand goed en kwamen in gelijke ronden met het Nederlands-Franse duo. 

https://brochure.ahoy.nl/zesdaagse/zesdaagse-dagkrant-2019-3/ 

1e avond

Niki Terpstra en Thomas Baudet slaan onbarmhartig toe 

Het koppel Terpstra- Boudat op foto Cor Vos 

Niki Terpstra en Thomas Boudat hebben de eerste dag van de Wooning Zesdaagse 2019 afgesloten als leiders.

Het Nederlands-Franse koppel pakte tot twee keer toe een winstronde in de lange jacht; één keer teveel voor de concurrenten. 

 https://brochure.ahoy.nl/zesdaagse/zesdaagse-dagkrant-2019-2/