Johan Lammerts nieuwe bondscoach Elite mannen KNWU

Nieuwegein, 16 december 2012 -  De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) heeft vandaag de nieuwe bondscoach heren elite bekend gemaakt. Huidige bondscoach van de Elite vrouwen en het veldrijden Johan Lammerts vervuld per 1 januari 2013 ook de functie van de bondscoach voor Elite mannen. Lammerts is fulltime in dienst bij de KNWU.

“Ik heb vaker aangegeven diverse taken voor de KNWU te willen vervullen. Deze aanvulling maakt in mijn ogen het plaatje compleet. Ik ben blij met het vertrouwen van de bond en vind het een hele eer en uitdaging met deze groep te gaan werken”. aldus Johan Lammerts.

Ook Thorwald Veneberg, technisch directeur bij de KNWU is tevreden. “Johan is een voor de handliggende keuze. Hij is fulltimer binnen de bond en heeft aangegeven dat hij het graag wil doen. Wij hebben enorm veel vertrouwen in hem en zien een goede toekomst samen tegemoet. Johan gaat zich vooral richten op de Elite (zowel mannen en vrouwen) wegcategorie binnen de KNWU, door de inzet van de talentcoaches bij de jeugd en beloften (Frank Pennings en Peter Zijerveld) kunnen we de gehele discipline wegwielrennen optimaal begeleiden.

Bron; KNWU