Sander Oostlander doet stapje terug

Sander Oostlander zal volgend seizoen niet meer uitkomen voor de continentale Piels ploeg. De renner uit Heerjansdam ziet zijn ideaal, een goede prof worden, steeds verder uit beeld verdwijnen en gaat daardoor de prioriteit verleggen naar zijn studie. Wel blijft hij de wielersport trouw en zal daarvoor volgend jaar in het shirt van de Gorinchemse club Jan van Arckel gaan rijden.

Kooiman vierde

Erik Jan Kooiman is zondag als vierde geëindigd in de wielerronde van Beverwijk. De Lekkerkerker zag de winst gaan naar de Noord-Hollander Ivar Slik. Melanie was achter Janneke Kanis tweede in de Ronde van Rolde.

Nacht van ‘s-Gravendeel

In de Nacht van ’s-Gravendeel komen er vrijdagavond weer heel wat wielertoppers aan het vertrek. Ronde de feeëriek verlichte Kreekkant, is nationaal kampioen Koos Jeroen Kers de bliktrekker. Uitdagers zijn thuisrijder Jack Vermeulen, veelwinnaar Jan Bos en zijn Leasewinkel ploegmaat Erik Jan Kooiman en ook de regiorijders Frank de Reus, Mitchell Boet en Jacco Wols.

Ronde van Katendrecht

Op Katendrecht vervullen zondag de oude coryfeeën de hoofdrol. Aan de Veerlaan staan voor het eerst sinds lange tijd weer Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse gezamenlijk aan de start. Zij krijgen gezelschap van onder meer Johan Musseeuw, Maarten den Bakker en Koos Moerenhout. Gert Jacobs is ook aanwezig net als Michael van der Wolf en Ton Griep. De oud profs starten om 18.00 uur. Vooraf is er het kampioenschap voor junioren, rijdt er nog jeugd en sportklassers.