OmloopHW 2013 n

Cor van Leeuwen was in de finale van de 33ste Omloop Hoeksche Waard de meest slimme van de negen koplopers. De 32 jarige renner uit het Drentse Borger, lid van de Noordelijke Wielervereniging Groningen, hield in de spannende finale zijn pijlen het langst droog. De beslissende cartouche schoot hij af bij het binnenrijden van Puttershoek. ,,Ik had me voor de start al voorgenomen, dat wanneer ik in de kopgroep meezat, ik alles op de laatste kilometer zou zetten’’, verklaarde hij zijn tactiek. ,,Bij het passeren van het vod van de laatste kilometer ben ik vol aangegaan. Met meer dan zestig kilometer per uur, ben ik op de laatste bocht aangereden. Eenmaal nog heb ik omgekeken of er nog renners in mijn wiel zaten, maar ik had meer dan dertig meter voorsprong. Het laatste rechte stuk was doorharken. Alles deed me pijn, vijftig meter voor de streep wist ik dat de winst op zak zat’’.

 Kijk ook op http://www.youtube.com/watch?v=oAIkUBgqw60&feature=player_embedded 

mooie film van René -Dikke Kuiten- Heemskerk 

Guus van Gemert nam zaterdag op gepaste wijze afscheid van de regionale veldritcompetitie. De mountainbiker uit Ridderkerk won de laatste wedstrijd bij wielerclub Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade. Plaatsgenoot Kees van Noppen presteerde dat bij de veldrijders, terwijl Erik Meerkerk bij de b-klassers voor de elfde keer in een reeks van vijftien wedstrijden als eerste over de eindstreep kwam.

Guus van Gemert had het op het oog zaterdag niet moeilijk om zijn vijfde zege in de reeks te bewerkstelligen. Zijn grote plaaggeest deze competitie, de Brabander Sandor Mol die al zeker was van de eindoverwinning, verkoos het om deze keer bij de veldrijders te starten. Ondanks diens afwezigheid ging het niet echt gemakkelijk voor Van Gemert. ,,Dat was een werkparkoers verzuchtte hij na afloop. ,,Zo diep als vandaag ben ik in de voorgaande wedstrijden niet gegaan. Dan geeft het toch voldoening om te winnen. Jammer van de pech die ik in voorgaande wedstrijden een aantal malen ben tegen gekomen. Anders was het vandaag toch spannender geweest’’.

Bij de crossers behaalde Kees van Noppen zijn vijfde zege. Dat deed hij zonder tegenstand van de competitieleider Wouter Been. Die was, ondanks hij afgelopen week door griep het bed had moeten houden, wel van start gegaan, maar had al snel de strijd gestaakt. ,,Ik had nog een paar punten nodig’’,aldus de student uit Delft. ,,Die had ik bij de start al te pakken. Ik was echter te slap om door te rijden. Waarschijnlijk van de winter toch te veel gereden. Omdat het vanaf begin zo goed ging, ben ik fanatieker gaan crossen dan ik me had voor genomen. De leidende positie geeft toch verplichtingen’’.

Waardoor Kees van Noppen vrij spel had. De Ridderkerker eindigde als zesde in het eindklassement. ,,Verleden jaar was ik winnaar’’ herinnerde Kees van Noppen zich. ,,Dit seizoen heb ik door blessures een aantal wedstrijden moeten missen. Ik ben ook nog geopereerd aan mijn neus en vooral de narcose heeft aan mijn conditie gevreten. Gelukkig gaat het nu weer goed, kijk ik vol vertrouwen uit naar het komende wegseizoen’’.

In het klassement eindigde Jan Metselaar op de tweede plek en daar verheugde de Ahoy’ renner uit Bergschenhoek zich mee. ,,Ik heb duidelijk progressie gemaakt, twee jaar geleden was ik nog tiende, vorig jaar vierde en nu tweede. Ik ben eigenlijk iets te laat in vorm gekomen. In de eerste wedstrijden van de competitie reed ik zo rond de tiende plek, de laatste wedstrijden meestal podium. Volgend jaar maar eens beter van start gaan’’.

Léon Brouwer ontbrak in het veld bij Ahoy’, de Rotterdammer deed mee aan het NK cross in de Beeksebergen, waar hij bij de amateurs een vijfde plaats behaalde. Dat was tegen zijn verwachting in; Balen’’, reageerde hij dan ook na afloop. ,,Ik had op zijn minst een podium plek verwacht, maar kwam al snel door een valpartij achterop. Jammer, maar dan moet het maar over veertien dagen gaan gebeuren. Dan doe ik mee aan het WK cross in het Amerikaanse Louisville Kentucky.

 

Kees in Berkel
Op de foto van www.fotokoos.info Kees van Noppen in actie
 
De veldrit in Berkel was er een om in te lijsten. Alle toppers uit het klassement waren aanwezig. Op Wouter Been na, die Kees van Noppen voor moest laten gaan wonnen de klassementsleiders.
Duidelijk is dat men toch de laatste wedstrijden gebruikt om de posities in  het klassement veilig te stellen of zelfs te verbeteren.
Wat ik heb gehoord van veel deelnemers was dit parcours een mooi  parcours.Menigeen noemde het Nationaal waardig.
Binnen de Stichtring Wielerronde van Berkel, de organisatie achter deze  veldrit, zal eens moeten worden gesproken over deze optie.
Ik denk dat we gewoon de competitie trouw moeten blijven en proberen dit  parcours vast te houden zolang de gemeente geen bouwplannen heeft.
 
Volgende week Grande Finale bij Ahoy'.
Na afloop van elke categorie worden  de prijzen uitgereikt in de  kantine.
Na afloop van de C klasse wordt de hoofdprijs van de firma Rijploeg2wielers getrokken waarbij de namen van alle deelnemers aan de competitie die aan acht of meer wedstrijden hebben deelgenomemn, in de hoge hoed  zitten.
 
Wie o wie gaat er met die mooie prijs vandoor?
Wil je het weten zul je moeten wachten tot na de C klasse.
Laten we het gezellig maken.
De uitslagen bij www.veldrijden.com of Mylaps
 

sandor molwouter beenHet waren de bekende renners die zaterdag bij Westland Wil Vooruit de winst behaalden. Alle leiders in de klassementen gingen als eerste over de eindstreep. Wouter Been behaalde bij de A-klassers, zijn derde zege in de regionale veldritten reeks die op het Wollebrand parkoers zijn 13e uitvoering kende dit seizoen. Sandor Mol heerste voor de zesde maal bij de mountainbikers en ook Erik Meerkerk bij de B-klassers (9e overwinning)en Mascha Mulder (12e zege) bij de vrouwen deden wat volgens hun kunnen werd verwacht.

De foto’s zijn van www.fotokoos.info links sandor Mol, rechts Wouter Been

Uitslagen op www.veldrijden.com en http://www.mylaps.com/members/manageEvents.jsp

Kijk ook naar het filmpje van René Heemskerk; http://www.youtube.com/watch?v=kT7ez71IBiw&feature=youtu.be

Ramses Bekkenk

Ramses Bekkenk was 2e kerstdag bij Swift in Leiden een klasse apart. De erkend mountainbiker, Nederlands kampioen marathon, dubbelde op klassementleider Sandor Mol na, het hele veld. Op de foto van Koos 't Hart, boven Ramses Bekkenk ploetert door de modder, onder Kees van Noppen wint ondanks tegenslag.

Wouter Been gaat strijdend ten onder wouter been zoet

foto rechts Wouter Been en links Nils van Kooij zijn van Koos 't Hart. www.fotokoos.info. Ook foto's op www.sportactiefoto van Cok van Herk.

Wouter Been kende zaterdag op het veldritparkoers in Zoetermeer een voortvarende start. Onder barre weersomstandigheden ging de Delftse student van Restore in de aanval. Hij bouwde daarmee een mooie voorsprong op, maar moest in de finale toch de meerdere in erkend veldrijder Nils van Kooij.

 

Looij – Honigh slim & sterk in Alkmaars koppelomnium

Posted on by maspes

André Looij en Nino Honigh snel ingespeeld op elkaar.

Wederom een avond van pure baansport met als klap op de vuurpijl een mooie madison met sterke winnaars in Honigh en Looij. Maar liefst 22 koppels dienden zich aan en stuk voor stuk hebben ze zichzelf en het publiek versteld doen staan van schitterende topsport.