Wereldkampioenen Gijs van Hoecke en Kenny de Ketele  leiders in Amsterdamse zesdaagse

adam0501jpgfoto's zijn van Javelin

Op de voorlaatste avond van de Amsterdamse Zesdaagse hebben ook de Belgische wereldkampioenen Gijs van Hoecke en Kenny de Ketele hun neus aan het venster gestoken. Door winst in het laatste onderdeel, de supersprint verdreven ze de regerende leiders Terpstra/Keisse van de leiding. Waarschijnlijk niet voor lang, het Belgisch/Nederlandse koppel komt slechts 2 punten te kort om in aanmerking te komen voor een bonusronde. Voort de laatste avond een ongekende spanning, omdat achter hen dan drie koppels staan te dringen om hun aan de leiding te verdringen, terwijl de youngsters Havik/Stöpler die nu een ronde achterstand tellen, nog niet verloren zijn.

adam0502 

Bron; website Amsterdamse zesdaagse

19:36 uur: Avond begint met koppelkoers over zestig ronden inclusief zes sprints: Havik en Stöpler vallen aan met nog drie ronden te gaan, maar komen te kort voor een ronde voorsprong. Wel winnen ze de laatste sprint. Morkov en Ligthart zijn uiteindelijk de winnaars.

20:01 uur: Boskamp en Kreder zijn halverwege het rapst in de tijdrit over een ronde, maar uiteindelijk duiken er nog vier koppels onder de tijd van de twee jonge renners door. Stroetinga en Schep zijn van die vier koppels de snelste. Morkov en Ligthart staan nu op 200 punten en krijgen een bonusronde..

20:21 uur: Ploegafvalling Heerlijke sprint tussen Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Uiteindelijk moet 'De Stroet' zijn meerdere erkennen in de jonge Havik. Stroetinga en Schep pakken wel een bonusronde dankzij hun nieuwe totaal van 204 punten.

20:29 uur: Sprinters Cup: Bart Hommes wint op de keirin.

20:48 uur: Marvulli en Kneisky maken er een boeiende strijd van in de eerste derny race van de avond. Uiteindelijk is het de Zwitser die wint.

20:58 uur: Terpstra is net even langzamer dan Mouris in de eindsprint en dus wint laatstgenoemde de afvalkoers.

21:18 uur: Het is nipt, maar Michael Morkov wint de tweede derny race van de avond. Met wie anders dan Joop Zijlaard als gangmaker. Stroetinga wordt tweede, Keisse derde.

21:27 uur: Sprinters Cup: Pete Mitchell wint de 200 meter sprint.

21:33 uur: Gert Jakobs schiet de koppelkoers over 60 minuten plus tien ronden op gang. Derrannn!

22:36 uur: Vijf koppels nemen een ronde voorsprong: Keisse/Terpstra, Stroetinga/Schep, Van Hoecke/De Ketele, Havik/Stöpler en Morkov/Ligthart. In een sprint om de winst blijkt het laatste koppel het snelst. Morkov/Ligthart winnen de koppelkoers over zestig minuten en tien ronden. Klik

22:48 uur: Sprinters Cup: Mitchell wint het laatste onderdeel van de avond.

23:43 uur: Voor de verandering komen Stroetinga/Schep eens een keer te kort in de tijdrit over twee ronden. Ze rijden 22:148, waar Hoffman en Hester 22:141 noteerden. De Zuid-Afrikaan en Deen winnen dus..

23:55 uur: Supersprint: Van Hoecke/De Ketele winnen het laatste onderdeel van de avond en pakken de leiding het klassement.

adam0501jpg

ALGEMEEN KLASSEMENT NA 5 DAGEN

1 1 Van Hoecke Gijs - De Ketele Kenny

2 6 Mørkøv Michael - Ligthart Pim

3 3 Stroetinga Wim - Schep Peter

4 2 Keisse Iljo - Terpstra Niki

5 5 Havik Yoeri - Stöpler Nick

6 7 Bartko Robert - Mouris Jens

7 9 Markus Barry - Bon van Leon

8 14 Vingerling Michael - Jonkman GeertJan

9 10 Boskamp Melvin - Kreder Wesley

10 11 Thièry Cyrille - Perizzolo LoÏc

11 8 Hoffmann Nolan - Hester Marc

12 13 Kneisky Morgan - Pieters Roy

13 4 Pronk Jos - Lampater Leif