ADAM0601jpgMørkøv/Ligthart snoepen zege af van Keisse/Terpstra

foto's zijn van Javelin

De zege leek voor het Belgisch/Nederlandse duo Iljo Keisse/Niki Terpstra zo dichtbij. Twintig ronden voor het slot waren zij er in geslaagd om een winstronde te nemen, waar,mee ze alleen aan de leiding kwamen. De prolongatie van hun zege van vorig jaar in de Amsterdamse zesdaagse leek veilig gesteld. Een opgetogen Veldodroom stond op zijn kop.

Toch kwam daar de ultieme aanval van het koppel Michael Mørkøv/Pim Ligthart. Terwijl Keisse en Terpstra achter in de groep nog naar lucht hapten, slaagden de Deen en de broer van de Nederlandse marathonschaatser er in om ook nog rond te gaan. Zij stelden daarmee de zege zeker, een verrassend slot met mooie winnaars.

uitslagen op; http://www.zesdaagseamsterdam.nl/Sportinfo/uitslagen.php

 

ADAM0602Bron; website Amsterdamse zesdaagse

19:01 uur: De slotdag van de Zesdaagse van Amsterdam staat op het punt van beginnen. 19:29 uur: Sebastian Wotschke en Hans Pirius hebben vandaag beslag gelegd op de eindzege in de Six Day Talents Cup. De Nederlanders Melvin van Zijl en Didier Caspers werden tweede. Jonas Rickaert en Otto Vergaerde mochten als nummers drie naar het podium.

19:38 uur: Van Hoecke/De Ketele beginnen uitstekend aan de slotdag en winnen de koppelkoers. Als een van de weinige koppels kunnen zij vandaag de 300 punten grens doorbreken en een bonusronde pakken. Dankzij de twintig punten die bij de winst horen zijn ze in ieder geval goed op weg: 261. Keisse/Terpstra worden tweede en passeren de 200 punten. Daardoor gaan ze met een ronde voorsprong nu solo aan de leiding.

19:58 uur: Hoffmann/Hester wint het tweede onderdeel van de avond. Het Zuid-Afrikaans/Deense duo is het rapst in de tijdrit over twee ronden: 21.875. Van Hoecke/De Ketele sprokkelt door tweede te worden weer twaalf punten en staat nu op 273 punten.

20:32 uur: Schep verslaat Stöpler in een sprint-á-deux en dus winnen hij en Stroetinga de koppelafvalkoers.

20:42 uur: Sprinters Cup: Nils v 't Hoenderdaal wint de keirin.

20:59 uur: Joop Zijlaard doet het weer eens hoor. Hij loodst de jarige Perizzolo naar de winst in de eerste derny race.

ADAM0603

21:11 uur: Michael Morkov pakt de winst in de afvalkoers.

21:31 uur: Opnieuw wint Joop Zijlaard een derny race. Dit keer met Kenny De Ketele. De Belgische wereldkampioenen zijn hard op weg naar de 300 punten grens, en dus een bonusronde. Het zou de strijd om de eindzege alleen maar spannender maken.

21: 35 uur: Het was officieel zijn laatste derny race in Amsterdam. Joop bedankt het publiek voor de jarenlange steun en rijdt een extra ereronde. Hij krijgt een staande ovatie. Voor een foto ging hij - zoals wel vaker - net even te hard.

21:43 uur: Sprinters Cup: David Daniell schrijft de tijdrit op zijn naam.

22:06 uur: Supersprint: Kreder en Boskamp gaan in de slotfase dapper in de aanval, maar komen net te kort voor de winst. Ze worden in de laatste ronde voorbijgestreefd door Hoffmann/Hester, die de supersprint op hun namen schrijven.

22:28 uur: Het blijft knap. Voor de zoveelste keer deze week bewijzen Stroetinga en Schep de snelste te zijn over een ronde door het velodrome: 10:594. De Kei en de Flits winnen de tijdrit over een ronde.

22:41 uur: Sprinters Cup: John Paul wint de allerlaatste sprint, maar David Daniel claimt de eindzege.

22:47 uur: We gaan beginnen aan de ontknoping van de Zesdaagse van Amsterdam. Voor de mensen thuis:

23:49 uur: De koppelkoers zit erop. Morkov en Ligthart winnen de 20e Zesdaagse van Amsterdam! Keisse en Terpstra worden tweede, Stroetinga en Schep derde.

Eindstand;

1 6 Mørkøv Michael - Ligthart Pim

2 2 Keisse Iljo - Terpstra Niki

3 3 Stroetinga Wim - Schep Peter

4 1 Van Hoecke Gijs - De Ketele Kenny

5 5 Havik Yoeri - Stöpler Nick

6 7 Bartko Robert - Mouris Jens

7 9 Markus Barry - Bon van Leon

8 14 Vingerling Michael - Jonkman GeertJan

9 10 Boskamp Melvin - Kreder Wesley

10 11 Thièry Cyrille - Perizzolo LoÏc

11 8 Hoffmann Nolan - Hester Marc

Onder de winaars in de UIV Cup, de Duitsers Hans Pirius en Sebastian Wotschke.

ADAM0604