wouter been in delftWouter Been verdubbelt aantal overwinningen in het veld.

Wouter Been maakte zaterdag zijn status als lijstaanvoerder in de regionale veldritcompetitie meer dan waar. In de modder van het Delftse Hout won de thuisrijder, voor de tweede maal in deze cyclus. Het oud lid van de organiserende club WTOS, die momenteel voor Restore rijdt, dankte de winst onder meer door pech Kees van Noppen, een van de vele renners die door materiaal problemen moesten afhaken.

foto; Koos 't Hart

Verder behaalde Wouter Been de winst mede door de coulance van de ploegleiding van Restore. Eigenlijk moest de Delftse student mee op trainingskamp. Van ploegleider Cor Heus mocht echter hij thuis blijven en die geste werd door Wouter Been op waarde geschat. Onbedreigd reed hij naar de zege, op bijna anderhalve minuut gevolgd door Hagenaar Edwin Pauli en Jan Metselaar uit Bergschenhoek. Bij de mountainbikers won oud prof Jan Hordijk, Puck de Gier uit De Lier werd achter lijstaanvoerder Sandor Mol derde. Zijn Westlandse ploegmaat Lars Lipman was vierde en Richard Schouten uit Den Haag vijfde.    

 

Jan Hordijk kreeg zaterdag de overwinning in veldrit in het Delftse Hout in de schoot geworpen. De oud prof uit Westmaas zag bij de mountainbikers de een na de andere koploper door pech uit de koers verdwijnen. Grootste slachtoffer was Guus van Gemert uit Ridderkerk, die met een door modder volgelopen derailleur de strijd moest staken. Ook lijstaanvoerder Sandor Mol had met dit euvel te maken, de Brabander kon zich met moeite op de tweede plaats handhaven, heeft nu echter een riante uitzicht op de eindoverwinning