Wouter Been gaat strijdend ten onder wouter been zoet

foto rechts Wouter Been en links Nils van Kooij zijn van Koos 't Hart. www.fotokoos.info. Ook foto's op www.sportactiefoto van Cok van Herk.

Wouter Been kende zaterdag op het veldritparkoers in Zoetermeer een voortvarende start. Onder barre weersomstandigheden ging de Delftse student van Restore in de aanval. Hij bouwde daarmee een mooie voorsprong op, maar moest in de finale toch de meerdere in erkend veldrijder Nils van Kooij.

 

Nils van Kooij zoet

 

In de finale bouwde de renner uit Krimpen aan de Lek een ruime halve minuut voorsprong op de lijstaanvoerder op. Jan Metselaar uit Bergschenhoek werd derde, voor John Spruit ook van Restore en Hagenaar Edwin Pauli.  Bij de vrouwen won zoals gebruikelijk Restore renster Mascha Mulder, voor Anne Huinen en de Haagse Juul Hubert. 

 

Guus van Gemert geeft de strijd nog niet op. De Ridderkerkse wielrenner, die vorige week door pech moest afhaken en daardoor in het klassement zijn achterstand op leider Sandor Mol zag groeien, ging op het mountainbike parkoers in Zoetermeer direct na de start in de aanval. Sandor Mol kan de attaque van zijn tegenstrever echter pareren, moest daarvoor evenwel de gehele koers volle bak rijden. De Brabander kon pas in de finale zijn voorsprong uitbreiden en won met een kleine halve minuut voorsprong op Guus van Gemert. Westlander Puck de Gier werd derde, Jan Hordijk uit Westmaas vierde, dat was al op een ronde achterstand. Gino Bonemeijer uit Nootdorp  kwam daar direct achter aan. Alle uitslagen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Woensdag 2e kerstdag rijden de veldrijders bij Swift in Leiden, zaterdag bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk.