Kijk ook op http://www.youtube.com/watch?v=oAIkUBgqw60&feature=player_embedded 

mooie film van René -Dikke Kuiten- Heemskerk 

Guus van Gemert nam zaterdag op gepaste wijze afscheid van de regionale veldritcompetitie. De mountainbiker uit Ridderkerk won de laatste wedstrijd bij wielerclub Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade. Plaatsgenoot Kees van Noppen presteerde dat bij de veldrijders, terwijl Erik Meerkerk bij de b-klassers voor de elfde keer in een reeks van vijftien wedstrijden als eerste over de eindstreep kwam.

Guus van Gemert had het op het oog zaterdag niet moeilijk om zijn vijfde zege in de reeks te bewerkstelligen. Zijn grote plaaggeest deze competitie, de Brabander Sandor Mol die al zeker was van de eindoverwinning, verkoos het om deze keer bij de veldrijders te starten. Ondanks diens afwezigheid ging het niet echt gemakkelijk voor Van Gemert. ,,Dat was een werkparkoers verzuchtte hij na afloop. ,,Zo diep als vandaag ben ik in de voorgaande wedstrijden niet gegaan. Dan geeft het toch voldoening om te winnen. Jammer van de pech die ik in voorgaande wedstrijden een aantal malen ben tegen gekomen. Anders was het vandaag toch spannender geweest’’.

Bij de crossers behaalde Kees van Noppen zijn vijfde zege. Dat deed hij zonder tegenstand van de competitieleider Wouter Been. Die was, ondanks hij afgelopen week door griep het bed had moeten houden, wel van start gegaan, maar had al snel de strijd gestaakt. ,,Ik had nog een paar punten nodig’’,aldus de student uit Delft. ,,Die had ik bij de start al te pakken. Ik was echter te slap om door te rijden. Waarschijnlijk van de winter toch te veel gereden. Omdat het vanaf begin zo goed ging, ben ik fanatieker gaan crossen dan ik me had voor genomen. De leidende positie geeft toch verplichtingen’’.

Waardoor Kees van Noppen vrij spel had. De Ridderkerker eindigde als zesde in het eindklassement. ,,Verleden jaar was ik winnaar’’ herinnerde Kees van Noppen zich. ,,Dit seizoen heb ik door blessures een aantal wedstrijden moeten missen. Ik ben ook nog geopereerd aan mijn neus en vooral de narcose heeft aan mijn conditie gevreten. Gelukkig gaat het nu weer goed, kijk ik vol vertrouwen uit naar het komende wegseizoen’’.

In het klassement eindigde Jan Metselaar op de tweede plek en daar verheugde de Ahoy’ renner uit Bergschenhoek zich mee. ,,Ik heb duidelijk progressie gemaakt, twee jaar geleden was ik nog tiende, vorig jaar vierde en nu tweede. Ik ben eigenlijk iets te laat in vorm gekomen. In de eerste wedstrijden van de competitie reed ik zo rond de tiende plek, de laatste wedstrijden meestal podium. Volgend jaar maar eens beter van start gaan’’.

Léon Brouwer ontbrak in het veld bij Ahoy’, de Rotterdammer deed mee aan het NK cross in de Beeksebergen, waar hij bij de amateurs een vijfde plaats behaalde. Dat was tegen zijn verwachting in; Balen’’, reageerde hij dan ook na afloop. ,,Ik had op zijn minst een podium plek verwacht, maar kwam al snel door een valpartij achterop. Jammer, maar dan moet het maar over veertien dagen gaan gebeuren. Dan doe ik mee aan het WK cross in het Amerikaanse Louisville Kentucky.