Ronde van Noordeloos 2012 Bart Vendrig glorieus winnaar in Noordeloos

(Door Hans van Houdt)

bart vendrigfoto; Jan de Bruin

Bart Vendrig leverde gisteravond in de wielerronde van Noordeloos een geweldige prestatie. De ploegleider/wegkapitein van de organiserende club Jan van Arckel bekroonde een solo van dertig kilometer met een schitterende overwinning, voor de districtskampioen zijn derde van het seizoen. ,,Hier voor eigen publiek te winnen is toch wel het mooiste’’, genoot de inwoner van Maurik.

 

,,Het was nog wel ver op het moment dat ik aan die solo begon. Maar het stokte bij ons en de achtervolgers kwamen dichterbij. Eigenlijk wilde ik met Tim Nederlof weg rijden, maar toen ik omkeek was ik alleen, ben ik maar door gegaan. Geweldig was het, iedere toeschouwer riep mij aan, feitelijk hebben ze me naar de winst geschreeuwd’’. De koers in Noordeloos stond vooraf in het teken van het afscheid van Nico Vuurens.

 

Eigenlijk had de inwoner van Meerkerk enige maande geleden zijn koersfiets al aan de wilgen gehangen, maar op veler verzoek was hij toch nog in training gegaan om voor zijn supporters nog eenmaal van start te gaan. Ook op aandringen van zijn baas, burgmeester Van Ee van Zedrik, die Super Nico had verteld dat hij niet in stilte kon verdwijnen, maar dat er niets mooier was, dan in Noordeloos om voor eigen publiek de laatste maal zijn kunsten te vertonen. ,,Gelukkig was het de laatste weken goed weer’’, genoot Nico Vuurens van de huldiging. ,,Heb ik nog flink kunnen trainen. Maar eerlijk gezegd, het was wel afzien’’.bart vendrig

In de wedstrijd zelf kon Nico Vuurens geen potten breken. Het tempo lag daarvoor ook veel te hoog. Zelfs een kopgroep met negen durvers, waarbij de Griekse kampioenen Papaderos en Drakakis, kon geen afscheiding bewerkstelligen. Ook Frank de Reus die enige ronden voor de groep uit soleerde bleef niet buiten schot, al streek hij wel enige vette premies op.

Net als Robin Chaigneau die zijn positie overnam, daarbij ook zijn bankrekening zag aangroeien, vervolgens gezelschap kreeg van Bart Vendrig, Martijn Lust en Tim Nederlof. Dit viertal bouwde een mooie voorsprong op, een halve minuut reden ze bij elkaar. Totdat de Griekse tijdritkampioen Papaderos met Derk Abel Beckeringh in de achtervolging gingen. Hun komst werd niet afgewacht door Jan van Arckels wegkapitein Bart Vendrig, die zijn vluchtmakkers in de steek liet.

Fel aangemoedigd door het enthousiaste publiek en beschermd door zijn ploegmakkers reed de coureur naar de winst. Nico Vuurens eindigde in het peloton. Tonnie Akkermans was de winnaar bij de sportklassers. De Brabander was voor Chris Maas uit Papendrecht en Giessenburger Jan Muis de rapste van een kopgroep van drie. Anna van Breggen uit Hasselt was de uitblinkster bij de vrouwen. Zij won alleen vooruit.