Koos Jeroen Kers op herhaling in DordrechtKers wint Dordt4

Door Dan Rolandus 

foto; Javelin

Dordrecht_ Koos Jeroen Kers en Malaya van Ruitenbeek deden in de Wielerronde van Dordrecht de negen hoofden tellende kopgroep met nog vier ronden voor de wielen in een bloedstollende finale versplinteren. De groep smolt een toer later zonder de leeg gereden Erik Jan Kooiman weer ineen waarop de toeschouwers werden getrakteerd op een zinderende sprint, die door Koos Jeroen Kers evenals vorig jaar zegevierend werd afgesloten.

 

,,Het was met Prinsenbeek eind juni al even geleden dat ik heb gewonnen,’’ wees de gelukkige nationaal kampioen bij de elites zonder contact naar zijn kampioenstrui, die mooi is, maar in het vizier van zijn fietscollega ‘s ook zwaar weegt. ,,Het was in dit vliegrondje van 100 kilometer doortrappen en die harde wind bepaald geen makkie. Nadat ik eerst een inspanning had moeten leveren om bij de kopgroep te komen reden Malaya (van Ruitenbeek, red.) en ik weg van de groep omdat er niet hard genoeg werd gereden. De sprint was echt close, maar wel voldoende,’’ toonde Amstelveener Koos Jeroen Kers zich zeer opgelucht met zijn zesde seizoenzege.

De 74-ste uitgave van het fietsgala voor elite/beloften in de wijk Dubbeldam was met diverse uitlooppogingen van kansrijke groepen zeer aantrekkelijk. De race op de Dubbelsteynlaan ontplooide zich uiteindelijk op 30 kilometer voor de streep, toen een groep met Koos Jeroen Kers, Malaya van Ruitenbeek, Rob Disseldorp (winnaar in 2010), Bob van den Enden, Mickey Kallenfels, Erik Jan Kooiman, Lars van de Vall, Jack Vermeulen en Sjors Roosen zich afscheidde van het peloton. Het was uiteindelijk Koos Jeroen Kers (Baby-dump/Lemmens/Wilvo), die in de sprint achtereenvolgens Mickey Kallenfels en Jack Vermeulen (Parkhotel Valkenburg) het nakijken gaf.


Kers wint Dordt4

 

,,Het was een heel zwaar rondje, waarin de vluchtgroepen te groot waren om weg te blijven. In de laatste groep zaten alleen maar goede renners, die wilden doorrijden. Malaya van Ruitenbeek ging als eerste door de laatste bocht, waarop ik erover sprong, maar tegen de wind in stil viel,’’ verklaarde de ’s-Gravendeler zijn derde plaats. Mickey Kallenfels was zeer content met zijn  tweede stek. ,,Ligt de streep tien meter verder, dan win ik,’’ stelde de renner van de Dordtse wielervereniging DRC de Mol. ,,Het was goed te merken dat je diep moest gaan om weg te blijven. Ik ben nog een keer gedemarreerd, maar met zoveel kwaliteit in de kopgroep was wegkomen er niet bij. Ik draai een goed seizoen, ben nog maar 22 jaar, dus wil er alles uithalen wat er inzit,’’ besloot de ambitieuze Kallenfels.

Robert de Poel met extra moraal naar zege

Robert de Poel zegevierde in het vliegrondje bij de amateurs door het voormalige sprintkanon Marcel Alma op de streep te kloppen. De renner van DRC de Mol behoorde in zijn eigen woonplaats in de finale van een zinderende wedstrijd tot een kopgroep van vijf man met verder aanstichter Wouter van Zanten, Matthieu Hendriks uit Krimpen aan den Lek en Roel van Gameren.

,,De koers is met een gemiddelde van 46 kilometer per uur geen moment stilgevallen,’’ gaf de nationaal kampioen bij de amateurs aan dat er zeer hard werd gereden. ,,Bovendien werkt die rood wit blauwe trui als een rode lap voor een stier. Ik was verbaasd dat we nog weg konden komen, maar iedereen was ook gesloopt. Nadat mijn vriendin Els pas was overleden was de lust in het wielrennen verdwenen. Maar Els rijdt in elke koers mee en daar put ik mijn moraal uit,’’ wees Robert de Poel na de zevende overwinning naar de foto op de stang van zijn fiets.

Teo Muis snelde in de sportklasse naar zijn twaalfde overwinning. De Gorinchemmer was al na enkele ronden samen met Dennis Lems en Bennie van den Heuvel vertrokken. De laatste haakte al na één toer af, waarop de twee leiders het avontuur, in de rug gesteund door de ploeggenoten van Dennis Lems (DRC de Mol) en die van Jan Muis en Tonnie Akkermas (beiden Barrhopoort), voortzetten. Teo Muis reed in de laatste ronde met de superpremie op zak weg van zijn jongere metgezel Dennis Lems. John Oudshoorn uit Uithoorn won de sprint van het peloton.